عناب خشک در اصفهان نام رایج درخت دنیای قدیم در خانواده خولان است که با برگ های رگبردار کف دست، گل های کوچک مایل به زرد و میوه ای به اندازه زیتون مشخص می شود.
عناب همچنین نام این میوه گوشتی و خوراکی است که اهمیت تجاری دارد، به ویژه در چین. نام خرما قرمز و خرمای چینی نیز معمولاً برای این درخت و گونه به کار می رود.
برخی از گیاهان دیگر در جنس نیز از نام رایج عناب استفاده می کنند، مانند، معروف به عناب هندی. عناب هندی بومی جنوب آسیا است، اگرچه در مناطق دیگر در مناطق گرمسیری خشک به ویژه در آفریقا نیز کشت و پرورش داده می شود.
این یک علف هرز زیست محیطی جدی در شمال استرالیا است. این مقاله به بحث در مورد محدود می شود.
میوه که برای هدف خود گیاه از تولید مثل بسیار مهم است، همچنین ارزش بیشتری برای حیات وحش به عنوان منبع غذایی فراهم می کند. به همین ترتیب، عناب منبع غنی ویتامین C را در اختیار انسان قرار می دهد و هم به صورت تازه و هم به صورت خشک شده محبوب است.
خانواده گیاه گلدار که عناب به آن تعلق دارد، خانواده خولان، خانواده بزرگی از درختان، درختچه ها و انگورها است که دارای 50-55 جنس و تقریباً 870-900 گونه است. Rhamnaceae پراکنش جهانی دارد، اما در مناطق نیمه گرمسیری و گرمسیری شایع تر است.
برگ های ساده می توانند متناوب و مارپیچی یا مخالف باشند. بند وجود دارد. این برگ ها در بسیاری از جنس ها به خار تبدیل می شوند. گلها به صورت شعاعی متقارن هستند.
پنج کاسبرگ جداگانه و پنج گلبرگ جداگانه وجود دارد. گلبرگ ها ممکن است سفید، مایل به زرد، سبز، صورتی یا آبی باشند و در اکثر جنس ها کوچک و نامشخص هستند. پنج یا چهار پرچم با گلبرگ ها همگن هستند.
تخمدان برتر است و میوه ها بیشتر توت ها، میوه های گوشتی یا آجیل هستند. برخی از آنها برای حمل بادی سازگار هستند، اما بیشتر آنها توسط پستانداران و پرندگان پراکنده می شوند.